València està entre les ciutats finalistes per a albergar el Webit Festival Europe
València és una de les 5 ciutats finalistes per a albergar en 2020 el Webit Festival Europe, «un dels principals esdeveniments tecnològics internacionals sobre digitalització i innovació», tal com ha anunciat hui la regidora de Desenvolupament Sostenible, Sandra Gómez, qui a més ha informat que el Govern d'Espanya ha manifestat el seu suport explícit perquè la ciutat siga seu de l'esdeveniment, que se celebraria en un espai habilitat per a això com a Fira València i La Marina.
Sandra Gómez ha explicat que es va treballar amb l'ecosistema startup i el sector tecnològic per a enriquir la proposta i reforçar la candidatura de València. Actualment, el congrés centrat en el desenvolupament i els sectors emergents relacionats amb la innovació i la digitalització de l'economia se celebra a Sofia (Bulgària).
La regidora ha explicat que la cita «reuneix més de 10.000 participants provinents del món de la innovació i l'emprenedoria, 4.000 startups, investigadors, inversors i polítics amb experiències reeixides a desenvolupar a les seues ciutats este tipus de sectors».
València és l'única ciutat espanyola entre les 5 finalistes candidata a ser seu de la següent edició. A més, ha subratllat l’edila, «un dels avantatges de la ciutat, i que l'està posicionant com una de les favorites de l'esdeveniment, radica que podria aconseguir els 30.000 participants».
En esta línia, «la valoració dels organitzadors a Sofia respecte al desenvolupament d'este sector és molt satisfactòria, ja que estimen que cada edició té un impacte de 60 milions d'euros en l'economia local de la ciutat, a part de la projecció i el posicionament que guanya la seu de l'esdeveniment tant en televisió, blogs, diverses publicacions, articles i entrevistes», ha explicat Sandra Gómez a l’assenyalar els efectes positius que pot tindre l'esdeveniment a València. «En el cas de la capital de Bulgària, s'estimen més de 80.000 impactes en este sentit».
La candidatura ha comptat amb l'aval de la Generalitat Valenciana i la Diputació, així com del govern central a través de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital (Ministeri d'Economia i Empresa). En este sentit, el secretari d'Estat Francisco Polo ha emés una carta de suport per a reforçar la proposta.
VALÈNCIA TECH CITY
L’edila ha recalcat la importància de «connectar amb les comunitats internacionals i mostrar l'aposta del consistori per convertir la ciutat en un referent internacional d'atracció de talent, inversió i empreses capdavanteres».
A través de la plataforma VLC Tech City, Sandra Gómez ha apuntat que «es donen a conèixer les oportunitats i avantatges que oferix València per a emprenedors i inversors, i mostrar el talent i la qualitat dels projectes que existixen a la nostra ciutat». En definitiva, suposa «un exemple de ciutat referent en matèria de transferència tecnològica, innovació i creació de coneixement».