«Las Víctimas Civiles» presenta en Las Naves el seu primer disc
Dins del Festival de la Cançó del Grau, que se celebra durant tot aquest mes a Las Naves, el divendres arriba Las Víctimas Civiles, qui presentarà el seu primer treball «40 años de Posfranquismo Español». D’aquest àlbum i de la seua idiosincràsia com a grup que canta en castellà, els seus propis autors asseguren: «Amb la vulgaritat, amb el menyspreu total que és capaç, front al vençut. Oh Sefarad, terra de conills, intractable poble de cabrers. La nostra llengua és la dels imperis que van assolar el planeta amb els últims motius tecnològics: falanges de sarises, baionetes, bombes atòmiques, pel·lícules, estudis de mercat, xarxes socials... La pobresa -l’espiritual no, l’altra- és l’única lectura que ens ofereix el futur vagabund i estem condemnats a demanar almoina musicalment en qualsevol idioma i a avergonyir-nos de la raça dels nostres privilegis per a concitar la compassió benèfica d’estats i institucions. Per açò, ara presentem el aquest nostre primer disc, humilment intitulat “40 años de éxitos del Posfranquismo Español. No se’ns perda, que més es va perdre a Cuba i van tornar xiulant”.
Amb aquest peculiar presentació, Las Víctimas Civiles oferiran un concert a Las Naves, en el què el públic podrà gaudir del seu punk-rock de Carnestoltes, el qual barreja la música de manera lúdica amb lletres líriques i/o humorístiques, sempre afilades i crítiques.
Las Víctimas Civiles són Héctor Arnau, Pau Miquel Soler, Pau Aracil, Toni Blanes i Ernest Aparici. Nasqueren com a banda en una antiga caserna okupada de la Guardia Civil, en la Barceloneta, l’any 2003, durant les multitudinàries protestes contra la Guerra d’Irak. Anys després, reprengueren el contacte, després que Arnau publicara diversos poemaris i Soler liderara també la banda alcoiana Arthur Caravan amb Pau Aracil i Toni Blanes, i amb el trompetista del grup Polonio, Ernest Aparici.