L'Ajuntament incorpora el nom de València en un dels enclavaments més fotografiats de la ciutat
L'Ajuntament ha instal·lat huit lletres corpòries que reproduixen el nom de la ciutat enfront de l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències. «L'objectiu d'esta acció és que la ciutat siga recognoscible internacionalment, i que este espai, que és un dels punts més fotografiats de València, es convertisca en una plataforma de promoció i projecció de la ciutat, especialment a través de comptes socials, com Instagram, xarxa en la qual la ciutat del Túria destaca per ser una de les ciutats espanyoles més esmentada».
Així ho ha explicat hui la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, després d'assegurar «que els millors prescriptors o influents en matèria turística són els mateixos viatgers que mostren en les seues xarxes imatgens que ajuden a visibilitzar ciutats que acaben reconciendose internacionalment».
Acompanyada del regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha visitat este matí el lloc en el qual s'ha instal·lat este element que «es convertirà en un reclam turístic que despertarà l'interés entre residents i visitants».
La vicealcaldessa ha explicat que la ubicació del corpori amb el nom de la ciutat es contempla en el conveni de col·laboració signat entre CACSA (Ciutat de les Arts i les Ciències) i la Fundació Turisme València (ara Fundació Visit València), «per a promocionar i visibilitzar la ciutat a través de la imatge d'este complex arquitectònic, cultural i d'entreteniment».
Pel que respecta al corpori instal·lat, Sandra Gómez ha explicat que les vuit lletres són majúscules i han estat dissenyades en 3 dimensions, amb 180 centímetres d'altura i 40 cm d'amplària cadascuna. En total, este element, que s'ha concebut conforme les pautes de la resta de corporis situats en la Ciutat de les Arts i les Ciències, ocupa 10,8 metres de superfície longitudinal.
El nou element ha estat fabricat, «d'acord amb l'estètica i arquitectura icònica e CACSA», amb fibra de vidre i resines especials per a ambients agressius i el conjunt de lletres disposa d'ancoratges de manera que es puguin desmuntar en funció de les necessitats d'ocupació de l'espai.
«A més, cada lletra compta amb il·luminació led en tot el seu perímetre, i la seua encesa anirà sincronitzat amb la resta de corporis de Ciutat de les Arts i les Ciències», ha ressaltat l'edil que, finalment, ha reiterat que la zona frontal de l'Hemisfèric «és una ubicació de fàcil accés i trànsit, i identificable amb la ciutat de València en trobar-se en un emplaçament recognoscible en l'àmbit nacional i internacional com és la Ciutat de les Arts i les Ciències».
MARCA VALÈNCIA, 2 MILIONS DE VISITES
El regidor Emiliano García ha afegit que el nou corpori «reforça la marca de la ciutat, que rep cada any 2 milions de visites i que amb esta iniciativa tindrà major presència en Instagram»
Quant a la idoneïtat del lloc triat, ha recordat que una fotografia de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha resultat guanyadora del concurs internacional de fotografia arquitectònica Art of Building; i ha ressaltat que la instantània de Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz, que convertia l'obra de l'arquitecte Santiago Calatrava en un peix en reflectir-se sobre la làmina d'aigua del complex, «ha competit amb més de 100 instantànies procedents de tot el món».