Prop de 350 persones participen a partir de demà dijous en el VI Congrés Estatal d'Economia Feminista que organitza la Universitat de València
La Càtedra d’Economia Feminista de la Universitat de València organitza del 5 al 7 de setembre del VI Congrés Estatal d’Economia Feminista. L’encontre abordarà temes de rellevància i alternatives proposades des de l’economia feminista per a transformar el model econòmic i avançar cap a a un altre model de societat, apostant per vides que valguen la pena ser viscudes. En total s’han inscrit a l’encontre 330 persones i s’ha presentat 123 propostes que seran exposades durant les sessions.
De la mateixa manera que en anteriors edicions, el congrés estarà estructurat en tres blocs: Investigació, formació i acció i debat polític.
El programa d’aquest sisé congrés s’articula en base a 6 àmbits temàtics i 12 panells: Cures, Desmuntant el neoliberalisme, Ecofeminisme, Polítiques públiques, Pressupost amb perspectiva de gènere, i Resistències feministes i estratègies de canvi.
Així, des de l’organització es destaca que en aquesta edició es volen obrir dinàmiques de treball teoricopràctic que faciliten el desenvolupament dels eixos temàtics de major rellevància per a l’economia feminista (cures, ecofeminisme), la conformació d’instruments aplicables a través de les polítiques públiques (fiscalitat, pressupostos amb perspectiva de gènere), la definició de models de governança feminista i gestió d’allò comú i l’articulació de resistències feministes davant la bel·ligerància neoliberal. En els últims anys el moviment feminista ha aconseguit fer arribar a una majoria social la diversitat de vindicacions i demandes per a un canvi de model de societat. Cada vegada apareixen més iniciatives, fonamentalment des dels moviments socials, en les quals les cures i la vida se situen com a prioritats bàsiques, i proposen alternatives de gestió a l’economia ortodoxa i al fonamentalisme de mercat que ha dominat el món acadèmic i els centres de poder econòmic i polític.
L’economia feminista ha de contribuir de manera decisiva a generar alternatives al model econòmic i polític que està en crisi. Per a l’organització “el canvi de paradigma ja no és ajornable per més temps i el feminisme com a projecte ètic de transformació social té capacitat de generar sinèrgies per a les transicions necessàries i justes amb la vida”.
Les sessions se celebraran en la Universitat Politècnica de València.
https://femeconomiafeminista.com/congres2019/