Un miler de congressistes participen en unes jornades sobre noves mirades d'Amèrica Llatina des del segle XXI
La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València serà seu del 5 al 9 de setembre d’un congrés sobre noves mirades d’Amèrica Llatina des del segle XXI. L’encontre reuneix a un miler de congressistes de 27 països diferents, especialistes en Història d’Europa i d’Amèrica. Se celebraran 60 simpòsiums, conferències magistrals i presentació de llibres. El congrés s’inaugura aquest dimarts a les 19 hores en el Monestir de Sant Miquel dels Reis i les sessions se celebraran a la Universitat.
L'objectiu del congrés és debatre sobre una gran varietat de temes i aspectes relatius a la Història d'Amèrica Llatina, passat i present, les seues relacions amb Europa i els reptes d'un futur pròxim: feminisme, indigenisme, qüestions polítiques i ideològiques, la qüestió social, els problemes econòmics, entre altres. Reflexions teòriques, de mètode i estudi de casos que il·lustraran sobre aquestes ‘noves mirades’ que des de la Història poden eixamplar l’horitzó d'anàlisi.
El XVIII Congrés Internacional de l’AHILA (Associació d’Historiadors Llatinoamericanistes Europeus) amb el títol ‘En els marges de la Història Tradicional. Noves mirades d’Amèrica Llatina des del segle XXI’, està organitzat pel Grup d’Estudis del Segle XIX del Departament d’Història Moderna i Contemporània en col·laboració amb diferents òrgans de la Universitat i de la Generalitat Valenciana.
La cloenda del congrés es realitzarà el divendres dia 8 a les 19 hores en el Paranimf de la Universitat. Els grups d’especialistes en Història, a més d’assistir a les sessions, tindran la possibilitat de visitar de manera organitzada la ciutat i els seus voltants i podran conéixer la historia passada i present d’aquests.