Agricultura monitoritza una femella de tortuga marina durant la fase de posta per a localitzar-la en posteriors intents de nidificació
La Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va posar en marxa el protocol de varament d'espècies marines, després de rebre el 112 una telefonada que donava avís de l'intent de posta per part d'una tortuga bova (Caretta caretta) a la platja de Port Sa Platja.
Aquest protocol permet la mobilització de l'Oceanogràfic, l'Unitat de Zoologia Marina de la Universitat de València i els serveis tècnics del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de El Saler.
L'equip tècnic desplaçat al lloc indicat va constatar que l'exemplar no havia realitzat finalment la posta, i va procedir a prendre les dades biomètriques i biològiques de l'exemplar de tortuga, i d'aquesta manera va confirmar que la femella porta ous i s'ha procedit a instal·lar-li un emissor de seguiment via satèl·lit.
Aquest marcatge permet, a partir d'aquest moment, efectuar un seguiment continu per part de la Universitat Politècnica de València. El comportament biològic de l'espècie, que realitza una posta escalonada, obliga a reforçar l'atenció sobre este exemplar per a detectar la seua possible aproximació, una altra vegada i, en breu, a les platges litorals en els propers dies.
Tanmateix, s'ha pogut confirmar que no es tracta del mateix exemplar de tortuga que fa unes dos setmanes va realitzar la posta a Mataró, a Barcelona.
Pla alerta tortuga
Aquestes actuacions s'emmarquen dins el Pla Anual Alerta Tortuga, que té com a objectiu detectar la posta de tortuga boba en el litoral de la Comunitat Valenciana i la Conselleria d'Agricultura recomana donar avís al 112 i evitar qualsevol molèstia a l'exemplar en qüestió si es detecta en qualsevol part del litoral valencià.