El llibre de Ricard Pérez Casado sobre la Unió Europea es presenta demà al Rector Peset
Demà dimecres (14 de juny), a les 19 hores, a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset (plaça Forn de Sant Nicolàs, 4, de València) es presenta el llibre ‘La Unión Europea. Historia de un éxito tras las catástrofes del siglo XX’, de Ricard Pérez Casado, editat per la Universitat de València. A més de l’autor, en l’acte intervindran Josep Sorribes, assagista i professor d’Economia Urbana, i Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat.
La història de la Unió Europea no ha sigut mai fàcil; s’hi han viscut molts inconvenients, sotsobres, salts endavant i reculades que han configurat el seu camí fins a la situació crítica que vivim en l’actualitat. L’eixida del Regne Unit suposa un nou reajustament per a la UE i els efectes de l’anomenat Brexit es desconeixen en les seues dimensions exactes. Però el repte més gran a què s’enfronta és el de la desafecció de la ciutadania, ja que tota l’arquitectura institucional, política i econòmica és percebuda com una cosa llunyana i aliena. La percepció ciutadana de les institucions de la UE es redueix a les subvencions, a la millora de les infraestructures o a la major o menor llibertat de circulació de les persones.
Pérez Casado tracta, en aquest llibre, de resumir alguns dels reptes i de les amenaces que planen sobre el futur de la UE, i d’oferir algunes propostes per a la seua refundació.
Ricard Pérez Casado és doctor en història i un dels fundadors del Partit Socialista Valencià (PSV). Alcalde de València pel PSPV-PSOE (1979-1988), president del Comité Espanyol de la Federació Mundial de Ciutats (1979-1982) i vicepresident del Consell Europeu de Municipis i Regions (1983). Entre abril i juliol de 1996 va ser nomenat administrador de la Unió Europea per a la ciutat de Mostar (Bosnia-Herzegovina).