Vens a la presentació del "INFORME DEL ESTADO DE LA CULTURA EN ESPAÑA 2017: Igualdad y diversidad en la era digital"
Després de l’èxit de la presentació a València, de l’informe en 2016 tornem a organitzar conjuntament amb la Fundación Alternativas i l’IVAM el quart magnífic estudi “INFORME SOBRE EL ESTADO DE LA CULTURA EN ESPAÑA. IGUALDAD Y DIVERSIDAD EN LA ERA DIGITAL” realitzat per l’Observatori de Cultura i Comunicació de la Fundació Alternatives.
Aquest informe suposa una nova oportunitat per a revisar els desafiaments als quals ens enfrontem en un moment de grans transformacions tecnològiques que afecten a la nostra manera de comunicar-nos i de participar en la cultura. Per a saber on estem i avançar cap al reconeixement del valor de la cultura en la nostra societat, plantejant-nos l’accés a la Cultura per banda de la ciutadania com un Dret Fonamental.
La Fundació Alternatives, és un think tank de pensament que en el rànquing que elabora la Universitat de Pennsilvània es col·loca en el lloc número 40 a nivell europeu, entre 1.800, la qual cosa revela el mèrit que té l’esment a causa de l’escassetat de recursos amb els quals expliquen aqueixes institucions a Espanya.
L’informe és una anàlisi brillant i mesurat sobre la situació cultural d’Espanya, amb una bateria de propostes de solució i millora. Consta de 16 capítols, redactats per grans especialistes, que abasten totes les àrees de les indústries culturals i creatives.
Per a la seua presentació a València comptarem amb la presència i intervencions de:
Enrique Bustamante, Catedràtic de Comunicació Audiovisual i Director de l’Informe, que realitza una introducció transversal amb una valoració global del deteriorament que han produït tots anys de crisis, amb la conseqüent desigualtat en l’accés a la cultura en què s’han vist nombroses capes de població.
Inmaculada Ballesteros, Directora de l’Observatori de la Cultura i la Comunicació de la Fundación Alternativas que presenta un resum exhaustiu de les tasques pendents que ha d’afrontar el Ministeri en matèria de cultura.
Patricia Corredor, Doctora en Ciències de la Informació i professora en la Universitat “Rey Juan Carlos” de Madrid, coordinadora de l’enquesta realitzada als agents culturals espanyols i coautora de l’apartat dedicat a la perspectiva de gènere en la cultura.
Comptarem també amb la participació de referents valencians com:
Carmen Alborch, sobre la Cultura per la Igualtat.
Jaime Torres, Director General de l’ESAT (Escuela Superior de Arte y Tecnología) sobre VídeoJocs
4 figures reconegudes dels mitjans de comunicació especialitzades en la cultura, realitzaran preguntes a les persones intervinents:
Eugenio Viñas: Redactor en Cap de Cultura de Valencia Plaza.
Jessica Crespo: Redactora de Cultura de Ràdio València Cadena SER.
Joan Carles Martí: Redactor en Cap de Cultura del diari Levante-EMV.
Tere Rodríguez: Responsable de Cultura del Diari La Veu.
Invitades de primera fila seran persones referents de la Cultura Valenciana, tant responsables de les administracións públiques (Generalitat, Diputació i Ajuntament de València), Consell Valencià de Cultura, CVMC, a més a més de responsables de les associacions professionals i empresarials
Comptarem també amb un parell d’expressions artístiques a càrrec de:
Adolf Murillo amb alumnat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent integrants de Sound Cool, que interpretaran una peça per a flauta i smartphones. ZONZO .
creació sonora per a flauta travessera i sistema Soundcool. En italià zonzo s’utilitza en la locució “andare a zonzo”, que significa passejar sense objectiu, perdre el temps. És probable que la paraula zonzo siga la derivació onomatopèica de zona, del grec, que significa cercar, rodejar, donar voltes, verb que qüotidianamente utilitzaven els peripatètics atenesos. A París “la zone” encara avui indica la franja que està en els límits de la Ciutat industrial on floreixen els mercats de puces. En aquest sentit, zonzo sembla una repetició gairebé xamànica de “zon zon”: anar a la zona, lloc exòtic on regna la casualitat, on trobar objectes estranys i tenir trobades inesperades.
Més informació:
Què és Soundcool? https://www.youtube.com/watch?v=GD-6isTmINc
TEDx UPV València https://www.youtube.com/watch?v=RDqHFsTV-qc
Metròpolis https://www.youtube.com/watch?v=X4EDQOd-fas
Mike i Mona, que interpretaran la cobla “Tatuaje”. Miguel i Mónica, són dos músics a la deriva del so…. Sense ser coblers, fan cobles, sense ser historiadors, expliquen la història… perquè tot adquirisca un altre so, una altra mirada, un altre sentit… Basant-se en els estudis de la hispanista americana Stephanie Sierburth, i del seu llibre “Cobles per a sobreviure. Conchita Piquer, els vençuts i la repressió franquista”, li donen una altra cadència, un altre significat, al so de la cobla. Et ve de gust ballar la història?
Perfil en facebook https://www.facebook.com/MikeyMona/
Web http://mikemona.cercadeti.org/Canal de youtube https://www.youtube.com/channel/UCcoDkI1F6KJn3mVf7HM-I6QConcert a la Casa d’Amèrica en homenatge a Alfonso Reyes https://www.youtube.com/watch?v=d8IdHUDuLmA