Oberta la matrícula dels cursos de Formació Musicals per al primer quadrimestre de 2019 en la Universitat de València
L’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València ha obert la matrícula dels Cursos de Formació Musical corresponents al primer quadrimestre de 2019. La nova oferta està formada per tres cursos que aprofundiran en la interpretació pianística, la direcció orquestral i la cultura concertística.
Com a principal novetat, enguany s’estrena la primera edició de la Masterclass de direcció d’orquestra, a càrrec del director musical i artístic de l’Orchestre d’Auvergne, el valencià Robert Forés Veses.
El curs es desenvoluparà del 8 al 13 d’abril, i permetrà a l’alumnat matriculat la millora de la tècnica de direcció aplicada amb orquestra a partir de l’estudi del Concert per a orquestra BB123, Sz 116, de Béla Bártok. L’objectiu principal del curs és ampliar el marc formatiu teoricopràctic de l’estudiantat de direcció, joves directors i directores, i directors d’orquestra i músics que estiguen interessats en l’àmbit de la direcció.
L’alumnat actiu haurà de tindre com a mínim estudis acabats de Música de grau mitjà i presentar el seu currículum artístic i un enregistrament en vídeo dirigint en assaig o concert, abans del’11 de març de 2019. La selecció es farà pública abans del 25 de març. Per a assistir a les classes com a oients, aquests hauran d’acreditar, com a mínim, estudis musicals acabats de grau mitjà.
El curs finalitzarà dissabte 13 d’abril, al Palau de la Música, amb un concert comentat interpretat per l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València que dirigeix la paiportina Beatriz Fernández. Aquest concert també comptarà amb l’assistència de l’alumnat del curs “(De)construint la música: anem de concert!”, que amb l’ajuda de María Romero, Cap de Gestió de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General, i el professor de piano Victoriano Goterris Carratalà analitzaran l’obra i aprendran a comprendre millor el concert com a acte de comunicació artística, ressaltant la necessitat d'escolta activa per part del públic per a una comunicació eficient de la música.
Abans d’aquesta sessió al Palau, el curs tindrà una altra jornada formativa, el 30 de març a La Nau amb una ponència del professor del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal Vicente Galbis sobre Béla Bartók en el context de la música de la primera meitat del segle XX i tres tallers sobre psicologia de l’audició, la relació de Bartók amb el folklore i un darrer on s’aanalitzarà què és un concert com a forma musical, impartits per Judit Gual, Daniel Vidal i María Romero, respectivament.
L'onzena edició del curs d'Interpretació pianística, enguany a càrrec del pianista i solista d'ampli recorregut internacional, Carles Marín, donarà inici el 2 de febrer i fins al 8 de juny, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau.
La formació permetrà als participants, al llarg de les sis sessions plantejades, adquirir més seguretat en l’actuació en públic, l'adquisició de mètodes d'estudi per a major rendiment, aprendre la importància de la respiració en el piano o comprendre la relació íntima entre l’orella i el pedal, entre d'altres.
A més,el professor seleccionarà dos alumnes, que interpretaran un concert en la temporada 2019/2020 de l’Aula de Música i es donarà la possibilitat de col•laborar amb l’Orquestra.
L’alumnat que complisca amb el requisit d’assistència (mínim del 80%) rebrà una certificació d´aprofitament del curs. L’estudiantat de la Universitat de València i els membres del col·lectiu Alumni UV gaudiran de descomptes en els preus.
Més informació sobre horaris, preus i inscripcions, en aquest enllaç: http://ir.uv.es/6kIKenI