CIENCIA
L'IVAM organitza una conferència de Yuk Hui, un dels filòsofs de la tecnologia més influents de l'actualitat
La xarrada forma part d'Articulacions, el programa d'estudis internacional de l'IVAM sobre teories i pràctiques artístiques
REDACCIÓ
2024-04-23
Format com a enginyer a Honk Kong, Yuk Hui abordarà qüestions sobre l?art digital i la problemàtica de l?obsolescència de la tecnologia
L'Institut València d'Art Modern (IVAM) rep dimecres que ve 24 d'abril a les 18.00 hores Yuk Hui, filòsof de la tecnologia i un dels pensadors més influents de l'actualitat. La xarrada, que s'inserix dins del programa d'estudis internacional de l'IVAM sobre teories i pràctiques artístiques, versarà sobre la relació entre l'art digital i el seu mitjà.
Què ocorre amb una obra d'art digital dels anys huitanta emmagatzemada en un disquet? Com accedir a la informació d'un CD amb els ordinadors actuals si no disposen de lector de CD? L'art digital s'ha tornat omnipresent. No obstant això, moltes obres d'art ja no poden ser interpretades per la tecnologia actual. Atés que l'art digital depén en gran manera del seu suport, sembla ser intrínsecament efímer.
Yuk Hui planteja que, per la seua alta dependència del mitjà o l'especificitat d'este, quan naix un art també podem dir que ja està mort. A mesura que la tecnologia evoluciona, l'art digital sembla precipitar-se cap a la seua desaparició. Està este destí reservat únicament a l'art digital, o presagia el destí de l'art en general?
Yuk Hui participa en el programa d'estudis Articulacions juntament Marta Echaves, coordinadora d'activitats a Espanya de Caja Negra. L'editorial argentina ha publicat en castellà alguns dels títols més significatius d'este autor: Fragmentar el futuro, Recursividad y contingencia i La pregunta por la técnica en China.
Yuk Hui va nàixer a la Xina. Va estudiar enginyeria informàtica i filosofia a la Universitat de Hong Kong i a Goldsmiths, Universitat de Londres, amb un enfocament en Filosofia de la Tecnologia. És catedràtic de Filosofia a l'Erasmus University Rotterdam i autor de diverses monografies, entre les quals hi ha On the Existence of Digital Objects (2016), The Question Concerning Technology in China-An Essay in Cosmotechnics (2016), Recursivity and Contingency (2019), Art and Cosmotechnics (2021) i de pròxima publicació Machine and Sovereignty (University of Minnesota Press, 2024). Des de 2014, Hui convoca la Research Network for Philosophy and Technology i és membre del jurat del Premi Berggruen de Filosofia i Cultura des de 2020.
También te podría interesar...