LIBROS
Maluy Benet presenta su nueva novela sobre la vida social valenciana en El silenci trencat de la editorial NPQ editores
La història es desenvolupa en dos períodes de temps, des de les transformacions socials del segle XIX al XX, fins els inicis de la transició democràtica, l'any 1979; i transcorre en un poble de València
REDACCIÓN
2021-01-19
Portada del libro. EPDA.
El silenci trencat, de Maluy Benet, és una apassionant novel·la que, tal com defineix la seua autora, «mostra la vida social valenciana en un període que abasta des de finals del segle XIX fins a 1979, i la Guerra Civil i la Postguerra només són presents en la mesura en què impliquen la vida de les persones».
Així doncs, aquesta obra explica la història d'Eduard Fauquet, un empresari que un dia veu una fotografia en un diari d'un indigent mort i la petició de la policia als ciutadans perquè informen si el coneixen, ja que ha mort a l'Hospital la Fe, de València, sense documentació i sense recobrar el coneixement. Aquest serà el punt de partida de la història, ja que encara que Fauquet no coneix l'indigent, la fotografia l'atrapa i no pot deixar de pensar en ella, motiu pel qual demanarà al seu fill periodista que l'ajude a esbrinar qui és aquesta persona. La fotografia permetrà a Fauquet reviure el passat, tant el propi com el del poble.
«La història es desenvolupa en dos períodes de temps, des de les transformacions socials del segle XIX al XX, fins els inicis de la transició democràtica, l'any 1979; i transcorre en un poble de València. Eduard Fauquet, un empresari jubilat per una malaltia, llegeix al diari que la policia sol·licita la col·laboració ciutadana per a esbrinar qui és l'indigent que ha mort a l'Hospital La Fe, sense documentació i sense dir qui era abans de morir. El rostre de la fotografia copsa Eduard de tal manera que no se'l pot treure del cap. Demana ajuda al seu fill periodista, Biel, perquè investigue qui és aquest home. A partir d'aquesta investigació, que li farà visitar diversos estaments oficials, es capbussarà en els documents d'empresonats i afusellats del poble per si hi ha la identificació de qui busca.
A través d'aquest material informatiu es mostrarà la vida d'alguns personatges durant la Guerra Civil i la Postguerra, i les diferents formes de fer front a la falta de llibertat política. I Eduard Fauquet trobarà resposta a determinades conductes de veïns que el desenllaç del conflicte bèl·lic havia deixat sense justificació. La investigació també ajudarà a trencar el silenci i la por que imposà la dictadura franquista i a recuperar la història d'un temps en què la repressió amagà la diversitat ideològica de les famílies del poble i les enemistats entre veïns».
También te podría interesar...