Les platges de Mallorca i Port de Sagunt comptaran este estiu amb el dron de salvament marítim desenvolupat a València
El dron de salvament marítim Auxdron Lifeguard, desenvolupat a València en l'espai col·laboratiu de las Naves, posarà a prova les seues innovacions este estiu en la platja de Port de Sagunt per segon any consecutiu i, com a novetat, ampliarà el seu camp d'acció a les platges de Mallorca i probablement també a Canàries. La Guàrdia Civil ha donat suport al llançament del dron de rescat per la seua utilitat i eficàcia a l'hora de realitzar operacions de salvament en el mar, incloent zones de difícil accés.
Auxdron Lifeguard ha sigut desenvolupat per l'empresa General Drones, que forma part de l'espai col·laboratiu de las Naves de l'Ajuntament de València, Col·lab. El nou disseny del dron de salvament marítim aporta innovacions que fan d’ell una eina molt efectiva a l'hora d'aconseguir el seu objectiu amb major rapidesa i eficàcia. «Quan arriba a la persona que està en el mar amb dificultats, el dron llança un o dos salvavides que en contacte amb l'aigua s'unflen, amb açò guanyem temps fins que arriben els servicis de rescat», ha explicat el CEO de l'empresa General Drones, Adrián Places.
Durant la presentació en Las Naves es van donar a conèixer les aportacions del nou disseny que ho fan més eficient per al rescat, destacant millores en les hèlixs i en els motors que li permeten ampliar la velocitat i el temps d'autonomia fins a 30 minuts de vol. A més, el dron també és més resistent ara, ja que «està compost per materials preparats per a resistir exposicions al sol, la humitat, i a les corrosions del mar i l'arena», ha explicat el co-fundador Enrique Fernández.
L'esdeveniment va comptar amb la presència de la Tinent de l'Àrea d'Innovació Tecnològica de la Guàrdia Civil, Rosalía Machín, que va destacar el paper del dron com a una solució ràpida i efectiva “que en el servici de rescat de costes pot ajudar molt, ja que a més té fàcil accés a zones inaccessibles”. Així mateix, Machín va aprofitar l'ocasió per a destacar el valor afegit que aporta la innovació per a la protecció i seguretat ciutadana, com en el cas del nou dron i altres innovacions que està implementant en la seua àrea gràcies al finançament europeu.
El Regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Berto Jaramillo ha destacat el valor d'este projecte que exemplifica l'esperit dels 15 projectes en marxa en el Col·lab, «posant la tecnologia al servici de la ciutadania per a millorar les seues vides, i en este cas, per a salvar vides. És una mostra tangible que la innovació social està en més llocs o camps dels quals ens imaginem”.