La Nau acull una conferència del professor Adolfo Plasencia sobre el que és real i irreal en internet
L’escriptor, periodista especialitzat en ciència i tecnologia i professor a la Universitat Politècnica de València Adolfo Plasencia impartirà la conferència ‘La confusió entre el real i l’irreal en la Segona Digitalització’, demà dimecres, dia 30 d’octubre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna, a les 19 hores.
Amb aquesta conferència s’iniciarà el cicle de debats ‘La Segona Digitalització’, que està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives.
En ‘La confusió entre el real i l’irreal en la Segona Digitalització’, Plasencia parlarà sobre la irrealitat i la realitat en un món en el qual la mentida i la veritat comencen a ser indistingibles en les pantalles dels nostres aparells tecnològics.
Durant la primera digitalització, que va donar a llum a la Internet originària, se van sumar ‘els efectes de la xarxa’ a la combinació de les tecnologies digitals, que van canviar a gran escala la nostra relació amb el món, l’espai i el temps, a més de transformar la naturalesa de la nostra interacció a distància amb altres humans. Tot això va marcar l’inici d’un nou període tecnològic: la segona digitalització.
Aquesta nova era que encara estem vivint es caracteritza pels ‘nous efectes de xarxa’, així com el salt de la telefonia mòbil connectada, els efectes de la qual apareixen en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.
Obligats a conviure en un món virtual global, no podem ignorar els seus inevitables efectes en el nostre àmbit local personal i familiar. Ara mateix, la relació digital entre humans està dominada pels gegants globals d’internet, el poder dels quals fa que es dubte de la neteja dels mecanismes democràtics. Però, en aquesta conferència, es podrà observar que no tot és fosc, ja que, també, des del món digital ens poden arribar oportunitats i esperances.
L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.