MÚSICA
La Mala Rodríguez, Santi Balmes i Suu posen la nota musical al festival literari 'Salitre' de la Diputació
La rapera reunix les seues memòries en 'Cómo ser mala' i el cantant de Love of Lesbian presentarà divendres que ve el seu últim llibre, 'Bajaré de la luna en tirolina'
REDACCIÓ
2021-11-10
Cartel de Mala Rodríguez.
L'àrea de Joventut de la Diputació de València ha tancat el cartell del primer festival Salitre, un certamen que fusiona la literatura amb la música i les arts escèniques i que se celebrarà entre el 12 i el 14 de novembre al Centre del Carme, el MuVIM i la Beneficència. L'últim a sumar-se al programa ha sigut Santi Balmes, el cantant de Love of Lesbian, que divendres que ve presentarà en l'escenari literari de Salitre el seu sisé llibre, que porta per títol 'Bajaré de la luna en tirolina'.
Balmes, que va iniciar-se com a escriptor en 2011 amb 'Yo mataré monstruos por ti', no serà l'únic músic amb inquietuds literàries que trepitge l'escena del festival de la Diputació en esta primera edició. També presentaran noves obres La Mala Rodríguez, que reunix les seues memòries en 'Cómo ser mala', i Toni Mejías, que explicarà el procés creatiu del seu llibre 'Hambre. Mi historia frente al espejo'. El certamen tindrà com a colofó el concert recital de Suu, en el qual la jove instagramer que ha conquistat al públic amb el seu ukelele i la seua dolça veu mesclarà cançons amb el poemari 'Fauna o amor'.
Entre la nòmina d'escriptors d'este primer festival Salitre trobem als novel·listes Alberto Torres i Marta Barrio, recent guanyadora del Premi Tusquets de Narrativa; les poetes Rosa Berbel i Irene Reyes-Noguerol i el poeta Mario Obrero, el guanyador més jove del Premi Loewe de Poesia a la creació jove. En paraules de la directora, Virginia Pastor, el festival busca ser "l'espai per a les noves veus literàries, musicals i artístiques de la província".
El Centre del Carme el divendres, el MuVIM el dissabte i la Beneficència el diumenge acolliran la primera edició del festival Salitre, que arrancarà amb el taller de fotografia d'Andrea Savall, col·laboradora de la revista Vogue, i finalitzarà amb el concert de Suu. A més de les presentacions literàries i els tallers d'escriptura creativa, el programa del certamen inclou recitals poètics i taules de debat com la que abordarà les pors de la narrativa al segle XXI, en la qual participaran els escriptors Alberto Torres i Marta Barrio i el dibuixant Juarma.
El repte que perseguix esta iniciativa de l'àrea de Joventut de la Diputació és "convertir a València i els seus municipis en un punt de referència creatiu i cultural per a les noves generacions, a través d'un certamen que tindrà una gran presència en xarxes socials i que acostarà al públic presentacions literàries i musicals junt a actuacions, recitals, tallers i taules de debat amb creadors emergents i altres de dilatada trajectòria", explica la directora de l'esdeveniment.
Projecte multidisciplinari
Per part seua, el diputat de Joventut, Andrés Campos, destaca que Salitre "és un projecte que integra moltes disciplines i que està especialment dirigit a la joventut dels municipis valencians, sense deixar fora a persones de qualsevol edat que se senten atretes per la cultura en general i que tinguen interés en les noves tendències i moviments artístics que sorgixen al nostre voltant, alguns d'ells de gran talent i tan pròxims com desconeguts per al gran públic".
Campos afig que un dels grans reptes de l'àrea que dirigix és "donar oportunitats al gran talent d'una de les joventuts millor preparades de la història", al que espera contribuir amb la consolidació de Salitre. L'accés a qualsevol de les activitats programades en la primera edició del festival serà gratuït i les entrades poden reservar-se, en funció dels aforaments dels diferents espais, a través del web www.festivalsalitre.com
También te podría interesar...