La Fundació Esportiva Municipal participa en diferents projectes europeus d'aplicació de l'esport per a millorar la societat
La Fundació Esportiva Municipal (FDM) ha participat durant les últimes setmanes en diferents projectes europeus d’aplicació de l’esport per a millorar la societat, com Inno4sports i «Esport i activitat física com a eina per a combatre l’addicció infantil a la tecnologia». Així mateix, durant el proper mes de setembre, s’incorporarà a un tercer projecte que té com a objectiu fomentar el voluntariat d’atletes com a guies de persones invidents.
Inno4sports és un projecte d’innovació esportiva que pretén intercanviar coneixements entre regions de països europeus. Espanya, Finlàndia, Bèlgica, Polònia, Hongria i Holanda són alguns dels països participants en les jornades, on la Comunitat Valenciana està representada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’Institut de Biomecànica de València (IBV).
L’FDM, a través de l’IVACE i l’IBV, ha participat en diferents jornades organitzades per Inno4sports, que tenen com a objectiu millorar l’eficiència dels programes de desenvolupament regionals i ajudar a desplegar el potencial innovador de l’esport. En un dels esdeveniments realitzats a València, es va explicar la importància del Jardí del Túria en el foment i la innovació de l’esport de la ciutat, per la qual cosa l’FDM va ser convidada al segon esdeveniment d’Inno4sports, celebrat a Eindhoven (Holanda).
Des que en 2018 sorgira el projecte europeu Inno4sports, València s’ha situat com «un referent en l’esport per la seua capacitat d’influir en sectors com el turisme i la salut».
PREVENCIÓ DE L’ADDICCIÓ A LES NOVES TECNOLOGIES
D’altra banda, l’FDM participa també en el projecte europeu «Esport i activitat física com a eina per a combatre l’addicció infantil a la tecnologia». El projecte, que forma part del programa Small Collaborative Partnerships, aprovat i subvencionat per la Unió Europea, té entre els seus principals objectius evitar el sedentarisme especialment en xiquets i xiquetes entre 6 i 13 anys.
Després de la primera reunió, celebrada al febrer de 2018 a València, l’organisme autònom de l’Ajuntament de València va dissenyar un pla d’acció d’esport escolar que s’ha posat en funcionament a Antalya, al sud de Turquia. L’agència executiva en l’àmbit educatiu, audiovisual i cultural de Turquia, la Federació Turca d’Esport Per a Tots, juntament amb l’Institut Nacional d’Investigació Esportiva de Romania, supervisen i duen a terme este projecte.