La Universitat Popular oferirà un curs gratuït sobre l'Horta de València al Palauet d'Aiora
La Universitat Popular de València oferirà del 5 al 21 de novembre un curs gratuït sobre l’horta de València, en col·laboració amb la Càtedra de l’Horta de la Universitat de València i Fundació Las Naves, amb expertes i experts de diferents disciplines i universitats valencianes. El curs abordarà la temàtica de l’horta des del punt de vista del territori i el paisatge, les festes i tradicions, el patrimoni, la memòria i les dones de l’horta, la història des de l’edat mitjana i les perspectives de futur.
La regidora de Servicis Socials i presidenta delegada de la Universitat Popular, Isabel Lozano, assenyala que “encetem una col·laboració institucional amb la càtedra de l’horta de la Universitat de València, per continuar desenvolupant la línia de treball que encetarem amb motiu de la capitalitat mundial en alimentació sostenible, a la Universitat Popular, i contribuir al millor coneixement i reconeixement social de l’horta de la nostra ciutat, patrimoni valuós per a la alimentació sostenible, com a patrimoni agrícola, però també com a patrimoni natural, cultural i paisatgístic, de a nostra ciutat”.
Les sessions es desenvoluparan al palauet d’Aiora, actualment una de les seus de la Universitat Popular de València, en horari de 18 a 20 hores cada dimarts i dijous del mes de novembre. La inscripció és gratuïta i ha de fer-se enviant un mail a upstecnica@valencia.es
El programa inclou el dia 5 de novembre una conferència de l’investigador de la UPV i professor del Departament de Geografia de la Universitat de València, Carles Sanchis, sobre “El territori i paisatge de l’Horta deValència i els seus canvis”. El dia 7, Josep Vicent Frechina, musicòleg i estudiós de la cultura popular, oferirà una sessió sobre “Festes i tradicions de l’Horta de València” i el dia 12, Sergi Selma Castell, professor de la Universitat Jaume I de Castelló, donarà una conferencia sobre “La diversitat del patrimoni de l’Horta de València”.
Al curs hi haurà dos projeccions amb debat posterior, Una d’elles la del documental “Entre el dia i la nit no hi ha paret. Les dones de l’horta de Campanar” del Col·lectiu Les Espigolaores, amb les autores del mateix Alba Herrero Garcés, Natàlia Castellanos Ayala, Teresa de la Fuente Espinosa i Sarai Fariñas i Ausina, el dia 14 de noviembre. L’altre l’audiovisual “L’Horta de València: una herència per al futur”, amb Enric Guinot i Joan Carles Membrado, professors de la Universitat de València.
D’altra banda, el dia 19 de novembre, Ferran Esquilache Martí, professor de la Universitat Jaume I de Castelló, oferirà una sessió sobre “La Història de l’Horta de València”, de l’Edat Mitjana al present.