Escena Erasmus estrena el seu últim espectacle, 'El show del nou món'
En arribar a La Nau la gira ha generat molta expectació i això s'ha reflectit en la venda d'entrades, que es van esgotar en només quatre hores.
'El show del nou món' està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d'animals que ha muntat un "presumpte" espectacle de varietats per a parlar del nou món en què està submergida la societat actual; però aquesta companyia pateix l'absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats.
Aquesta és la sinopsi de l'obra, amb un text "escrit des de l'humor i la distància, com a un intent de comprensió del món que vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es van dedicar a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se'ns fa molt necessari", ha apuntat la directora de l'espectacle, Anna Marí.
La gira, que va arrancar amb l'estrena de l'espectacle a Bellreguard (La Safor) al mes d'octubre, ha permés que quinze localitats hagen pogut gaudir d'aquest projecte teatral. Ara, amb l'estrena a La Nau, Escena Erasmus continua el seu recorregut que visitarà Faura (El Camp de Morvedre), el dia 4; Quatretonda (La Vall d'Albaida), dia 5; Alfarrasí (La Vall d'Albaida), dia 12; i Enguera (La Canal de Navarrés), el dia 13, on es tancarà la gira d'enguany.
'Les Europes Menudes' és un programa cultural posat en marxa per Escena Erasmus (Universitat de València: Vicerectorat de Cultura i Esport, i Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació) i l'Àrea de Cultura de la Diputació de València amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València i la coordinació artística de CRIT Companyia de Teatre, per a establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors i les actrius. En aquest sentit, Josep Valero, codirector d'Escena Erasmus, ha assenyalat: "Les nostres actrius i els nostres actors han nascut i han viscut en molts racons d'Europa i del món. Els pobles que visitarem també són Europa, la nostra Europa".
Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018; i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural espanyola, i d'aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.
A més, el projecte teatral europeu de la Universitat de València acaba de commemorar el seu desé aniversari. Des que es va fundar, ha portat el teatre a més de 300 pobles de tot l'Estat i ja s'ha instal·lat a les ciutats europees de Pàdua i Càller (Itàlia), Marburg (Alemanya), Lodz (Polònia) i Sofia (Bulgària) mitjançant la xarxa teatral europea Erasmus Europe on Scene Network, coordinada per la Universitat de València, que es va consolidar amb una trobada al Centre Cultural La Nau el 2018 i que va comptar amb la incorporació de persones refugiades a l'espectacle. I és que la Universitat de València és una de les capdavanteres en recepció d'estudiants 'incoming', rebent l'any 2013 el reconeixement honorífic a la millor Institució Erasmus.