Els poemes d'Estellés omplin l'hemicicle en el Dia Mundial de la Poesia
L'Hemicicle ha acollit l'acte amb el qual l'Ajuntament de València s'ha sumat hui a la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Participants en els tallers poètics que es desenvolupen des de fa mesos en les biblioteques municipals María Beneyto i Clara Santsiró han llegit alguns dels poemes més representatius de l'autor valencià Vicent Andrés Estellés en un recital presidit per la regidora de Cultura, Glòria Tello. “Els versos d'Estellés ressonen ací com a reflex de la nostra cultura, la nostra història, la nostra literatura, i com a mostra de la nostra voluntat de vetlar per una societat més culta i més lliure”, ha dit la regidora.
“En el dia de hui no retem homenatge a un art qualsevol sinó a un els orígens del qual es remunten a l'antiga Grècia. L'any 1991 l’UNESCO va declarar el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia, i des de la regidoria de Recursos Culturals hem volgut fer-li un acte d'homenatge en l'Hemicicle de l'Ajuntament. Hem pogut gaudir dels poemes d'un autor tan representatiu de la millor poesia valenciana com és Vicent Andrés Estellés. Ha sigut un homenatge modest però al mateix temps molt simbòlic a un art, com el de la paraula poètica, que és especialment emotiu i bell i que és necessari recolzar molt més”, ha assegurat Glòria Tello en finalitzar est el recital poètic.
“Hem considerat que era una gran oportunitat per a visibilitzar una de les arts més complexes i més belles que ha creat l'ésser humà i, al mateix temps, una de les més desconegudes”, ha assegurat Glòria Tello en un Hemicicle totalment ple pels alumnes dels tallers de poesia de les biblioteques municipals i també d'alguns centres de la Universitat Popular, com els de Rovella i Sant Isidre, on es realitzen activitats similars. D'entre ells han eixit les dones i homes que successivament han pres la paraula per a recitar poemes d’Estellés que parlen de l'amor, de la postguerra, de la nostàlgia o de la pobresa, i que en la major part dels casos tenien a la pròpia ciutat de València com a protagonista.
L'homenatge a la poesia i a Vicent Andrés Estellés, que ha comptat amb la presència de la regidora Isabel Lozano i del regidor Alberto Mendoza, ha conclòs amb un dels seus poemes més coneguts i representatius: Assumiràs la veu d’un poble. “La poesia pot reflectir amor, lluita, desitjos, combat, somnis….La poesia resumeix tots els anhels humans”, ha afirmat Glòria Tello en este acte en el qual, en nom del Govern de la Nau, ha reafirmat l'aposta municipal per la poesia, “per difondre-la, per acostar-la a la ciutadania i per reconèixer la importància que eixa creació literària té”.
En esta celebració entorn de Estellés i la poesia ha intervingut també el responsable del Servici de Normalització Lingüística, Vicent Añó, promotor dels tallers poètics que imparteix l'Ajuntament, qui ha ressaltat també l'objectiu de “visibilitzar el valencià a través de la poesia per a situar-lo en el lloc que li correspon”. Añó s'ha referit a Estellés com “un renovador de la poesia valenciana contemporània, fàcil de llegir i difícil d'estudiar”.