MÚSICA
El CCCC Music Lab impulsa la innovació i els nous circuits musicals
La incubadora de talent musical emergent del CCCC organitza unes Jornades sobre Indústria Musical obertes tant a professionals com a tots els públics
REDACCIÓN
2021-08-02
La primera edició del CCCC Music Lab finalitzarà l"abril de 2022 amb la selecció de dos artistes, d"entre els sis talents participants, per a la gravació d"un senzill. Imagen: GVA
El director del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha presentat aquest matí el programa del CCCC Music Lab, acompanyat pel director i la directora del CCCC Music Lab, Roberto Gimeno i Victòria Fenoll, per Joana Alonso Dal Monte, 'brand manager' local de Mahou, que se suma al projecte, així com pels grups seleccionats, Jaime Allepuz, Teyou, Tauro, Pararrayos, Muro María i Anouck the Band.
Segons Pérez Pont "el CCCC Music Lab naix amb el propòsit d'impulsar, des d'un centre d'art públic, el desenvolupament de la creació musical emergent a la Comunitat Valenciana, en tres grans línies de treball: donar suport a la trajectòria de 6 talents seleccionats mitjançant una convocatòria pública; col·laborar amb altres institucions públiques i privades que compartisquen els mateixos objectius de protegir l'escena musical emergent i, des del CCCC, un espai en què conflueixen distintes manifestacions de la cultura contemporània, obrir un fòrum de debat i aprenentatge entorn de les indústries musicals i alternatives".
Les Jornades d'Indústria Musical constitueixen el programa públic del CCCC Music Lab al qual se sumen els concerts amb els artistes de la incubadora. L'11 de setembre se celebrarà el primer concert que coincidirà amb l'inici de temporada del CCCC.
La iniciativa compta amb el suport de Vibra Mahou, la plataforma de música de Cervezas Mahou, que reforça així el seu compromís amb el talent i els artistes emergents. La marca estarà especialment present i donarà suport i impulsarà els concerts que tindran lloc dins de la programació de Music Lab, amb l'objectiu de continuar generant experiències úniques entorn de la música en directe.
Incubadora
El CCCC Music Lab pretén donar suport a la formació, projecció i creixement dels i les artistes seleccionats: Jaime Allepuz (Castelló), Teyou (Madrid), Tauro (Barcelona), Pararrayos (Barcelona), Muro María (Alacant) i Anouck the Band (València).
Els talents participants formaran part de trobades i tallers amb professionals de la indústria musical i celebraran diversos concerts organitzats pel Centre del Carme.
Roberto Gimeno ha explicat la dinàmica de treball de la incubadora "partint de les necessitats de cada projecte i amb objectius intermedis i finals, aspirem a acompanyar i tractar d'aportar als processos interns de cada projecte. Els tallers abordaran aspectes clau per a les creadores i els creadors musicals emergents, i els oferirem eines perquè puguen abordar amb més garanties els seus processos de professionalització".
En els tallers participaran experts de la indústria musical i joves talents que creixen en les seues disciplines, per a combinar així experiència i talent emergent, com a segell d'identitat del CCCC Music Lab. Arranca el programa, aquest dijous, 29 de juliol, amb el taller sobre desenvolupament artístic, impartit per Luis Fernández, CEO de Sonido Muchacho i A&R Universal Music. Fins al 15 de gener passaran per la incubadora del CCCC Music Lab: Pablo Sánchez, enginyer de so d'Estudio Uno; Victoria Fenoll, CEO de Kos Entertainment i ATM d'Andrea Bocelli; Marta Sangó, artista pop, ex Operación Triunfo; Inés Muñoz i Lorena López (Danshe) artistes escèniques; Jose Juan Domingo, advocat musical en Domingo Monforte Abogados; Antón Suárez, 'country manager' d'INGROOVES Music Group Iberia.
A aquests tallers se suma l'acompanyament realitzat per director i la directora del CCCC Music Lab, Roberto Gimeno i Victoria Fenoll, en diferents trobades en línia i presencials amb els grups.
Jornades Indústria Musical
Les Jornades d'Indústria Musical constitueixen el programa públic del CCCC Music Lab dirigides tant als talents participants com a professionals i públic general. A través d'aquestes s'abordarà en clau crítica, de problemàtica i innovació alguns dels aspectes troncals de la indústria musical i el seu futur. Els diferents invitats intentaran aportar, des de la seua experiència, criteris de canvi, per a aspirar a generar un espai de treball, d'informació i formació.
Obriran les jornades, el 17 de setembre, Nando Cruz, periodista musical d''El Periódico' i ex Rockdelux i Ignacio Gallego, doctor en Ciències de la Comunicació i director del MiMeS, els quals tractaran aspectes com 'Música més enllà de la indústria musical' i 'La immersió professional en la indústria'. A l'octubre passaran pel CCCC Music Lab, Carlos Galán, CEO de Subterfuge Rècords, sobre indústria independent i Marta Barahona i Paula Ráez, de Gabeiras y Asociados reflexionaran sobre festivals de futur i l'Agenda 2030.
Sobre festivals i talent emergent parlarà també Nara Pinto, 'booker' de Mad Cool (novembre) i amb relació al 'podcasting' i la indústria musical, Marta Salicrú, directora de Radio Primera Sound (desembre); sobre emprenedoria en la indústria musical intervindrà, Pau Paredes, productor musical i cofundador de Vanana Records (gener 2022), entre altres.
Col·laboracions
Entre altres col·laboracions s'ha sumat al projecte, Vibra Mahou. A més de donar suport al CCCC en el desenvolupament de la incubadora, la plataforma musical de Mahou té un circuit específic de concerts d'àmbit estatal que s'uneix també al projecte.
Amb el paraigua del CCCC Music Lab, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha obert així mateix una línia de col·laboració amb altres institucions públiques i privades que donen suport a l'art musical emergent. En aquest sentit, aquest pròxim mes d'agost el CCCC Music Lab estarà present en l'Eco Market Fest, esdeveniment organitzat pel Centre Comercial l'Aljub d'Elx en el qual se celebraran dos concerts de dos joves promeses, l'eclèctica Sananda Dico i la fusió 'electroindie' de René Reptile (René Orenes).
Per a Pérez Pont "aquestes col·laboracions ens permetran continuar coneixent i impulsant artistes tant del territori valencià com de la resta de l'Estat espanyol que s'estan obrint pas en la indústria musical, i d'aquesta manera es fomenta l'interés de diferents entitats i institucions pels nous talents i la diversitat de formats".
Gravació d'un senzill
Aquesta primera experiència del CCCC Music Lab finalitzarà el pròxim abril de 2022 amb la selecció de dos dels sis talents, per part del jurat de la convocatòria, per a la gravació d'un senzill cada un. La marca de guitarres Gibson, que dona suport també el projecte, farà entrega de dues guitarres per a les i els dos artistes o bandes guanyadores.
También te podría interesar...