Referents nacionals debaten sobre la connexió entre el disseny i la ciutat en La Marina de València
Dimarts que ve 10 d'abril comença el cicle de Converses Living Lab de La Marina de València amb un xarrada entre tres dels principals referents estatals del disseny sota el títol “Ciutat i disseny: el poder d'una connexió”. Tachy Mora, Xavi Calvo i Álvaro Sobrino debatran sobre la importància de l'impacte visual en la construcció del disseny urbà, sobre les trobades, desacords, connexions, afinitats i oportunitats que es presenten en unir disseny i ciutat.
Tachy Mora és periodista cultural especialitzada en disseny, tendències, arquitectura i interiorisme. El valencià Xavi Calvo és dissenyador gràfic i consultor estratègic de comunicació, cofundador d'Estudio Menta i col·laborador en mitjans amb articles sobre disseny. El periodista madrileny Álvaro Sobrino és editor de la revista Visual, una de les referències editorials del disseny més importants del país.
L'acte serà a les 19:30h en la Base Alinghi, està obert al públic i és d'entrada lliure i gratuïta. En esta ocasió, col·labora en l'esdeveniment DissenyCV, revista digital la fi de la qual és promocionar i difondre el disseny i la creativitat en els seus diferents àmbits.
Les Converses Living Lab de la Marina de València és un cicle de trobades que es realitzarà periòdicament a les 19:30h en la tenda Alinghi, situada en l'antiga base de l'equip suís participant de la America’s Cup. La Marina de València recupera este espai en desús per a desenvolupar activitats relacionades amb la innovació i la creativitat, en la seua estratègia de dotar de contingut a les diferents instal·lacions del front marítim.
En estes trobades, referents externs en diferents disciplines coneixeran de primera mà alguna derivada de la València més efervescent. D'esta manera, les Converses Living Lab pretenen tendir ponts entre València i l'exterior.
Programació Converses Living Lab
Després de la cita del 10 d'abril, el cicle continuarà a través de xarrades sobre diferents temàtiques i la seua interrelació amb la ciutat.
El 25 d'abril, la conversa titulada “Ciutat i relat: el temps de la comunicació urbana”, reunirà als periodistes Liam Aldous, corresponsal de Monocle, revista internacional referent en el sector, que es dirigeix al ciutadà global sota el lema “a brief of global affairs, business and culture”; i a Jesús Terrés, editor de Nada Importa, una col·lecció d'anotacions sobre tendències, rols, actitud i hedonisme. Estos prescriptors del fet urbà debatran sobre les ciutats i la diatriba entre el factor local i el turisme, desmuntant alguns dels tòpics més infundats.
La següent xarrada serà el 10 de maig, sota el títol “Ciutats i noves creacions: els projectes que ens canvien a xicoteta escala”. En la conversa participaran representants de diferents col·lectius d'arquitectes i dissenyadors, professionals que humanitzen la ciutat amb les seues propostes a xicoteta escala que aporten visions sobre el rumb urbà amb focus a València. Debatran integrants d'Estudio Correoviejo, un estudi d'arquitectura centrat en la rehabilitació i els centres històrics de les ciutats, que uneixen “l'arquitectura i el disseny per mitjà d'iniciatives experimentals amb les quals connectem amb altres persones”; d’ Atypical València, una atípica tenda de souvenirs que tracta de “fer disseny amb l'arquitectura i tradició de les nostres ciutats”; del Fabricante de Espheras, equip d'arquitectes que persegueix “l'essència de cada lloc, la recuperació del patrimoni, la regeneració urbana i la participació ciutadana”; i de la cooperativa valenciana d'arquitectes Crearqció, “un grup heterogeni de persones que creiem en una arquitectura basada en l'actuació i la sensibilitat cap a la societat actual i el nostre entorn immediat.”
La Marina de València Living Lab
El cicle de converses obertes s'emmarca en La Marina de València Living Lab, un ecosistema experimental obert, basat en els processos de creació col·lectiva per a dissenyar un espai públic inclusiu i innovador. En este context, ja s'ha desenvolupat en La Marina el congrés internacional Transmaking Spring Academy, el 14 d'abril començarà el projecte educatiu Surem La Marina Living Lab i al juny es realitzarà el congrés Smart Cities for Smart Citizens, entre altres accions que formen part d'una programació contínua.