La Nau acull una taula redona sobre l'amor en l'actualitat amb motiu de la presentació del llibre 'Amarte'
Aquest dijous, 12 de desembre, a les 19 hores, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà la taula redona ‘Pensar l’amor en el segle XXI’, que debatrà la complexitat de l’amor i de les sexualitats en la societat actual i en la qual Chis Oliveira i Amada Traba presentaran el seu llibre ‘Amarte. Pensar el amor en el siglo XXI’. Aquesta activitat, en la qual també intervindran Charo Altable, pedagoga i experta en pedagogia terapèutica i coeducació, i Fina Sanz, psicòloga, sexòloga i pedagoga, s’emmarca en el cicle ‘Dones creadores’, organitzat por l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives; el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de La Nau i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.
La taula redona reunirà quatre expertes d’àmplia trajectòria en el tema de debat: Amada Traba, sociòloga, investigadora en matèria de gènere i docent en els màsters i postgraus de gènere de les universitats de Vigo i de La Corunya; Chis Oliveira, catedràtica de Filosofia, doctora especialitzada en educació afectivosexual i autora de nombroses obres, articles en revistes especialitzades, llibres de text i materials didàctics; Charo Altable, pedagoga i experta en pedagogia terapèutica i coeducació emocional i sexual, i Fina Sanz, pedagoga, doctora en psicologia per la Universitat de València i especialista en sexologia.
Com indica el títol del debat, les participants abordaran el tema de l’amor i de les sexualitats en la societat actual, caracteritzada per forts canvis i on tot ocorre a una gran velocitat. Així, les ponents reflexionaran sobre la construcció social de l’amor, les seues contradiccions, els seus conflictes i el seu aprenentatge, posant de manifest la necessitat de desaprendre i superar els opressors models patriarcals. A més, Oliveira i Traba, que han col·laborat col·lectivament en diverses obres (entre elles, ‘Estás por la solución? Proposta de recursos para a abordaxe da violencia de xénero no ámbito sanitario’ i ‘Feminismo e sociedade laica’), presentaran el seu llibre ‘Amarte. Pensar el amor en el siglo XXI’, traducció al castellà de l’original en gallec ‘Ám@me. Pensar o amor no século XXI’, que ja va per la seua cinquena edició.
Amb aquesta activitat es reprén la programació del cicle ‘Dones creadores’, que ha fet fins hui debats i conferències sobre temes relacionats amb el feminisme, protagonitzats per dones tan destacades en els seus respectius àmbits d’acció com ara Elvira Lindo, Laura Freixas, Paula Bonet o Beatriz Ranea.
L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte de la Universitat de València, coordinat pel Vicerectorat de Cultura i Esport, amb suport de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. Compta, a més, amb la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència, Responsabilitat, Participació i Cooperació; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Caixa Popular; Escola Europea d’Humanitats i Institució Alfons el Magnànim.