El Cor de la Generalitat actua en el Festival de Música Antiga del Pirineus
Els dies 14 i 15 de juliol el Cor de la Generalitat, sota la direcció del seu director titular Francesc Perales, actua en la setena edició del festival de Musica Antiga dels Pirineus que se celebra del 1 de juliol al 27 d’agost en diverses poblacions del Pirineu Català, Andorra i la Catalunya Nord.
El dia 14 el Cor actuarà a l’Església de Sant Esteve de la localitat de Bagà i el dia 15 a l’Església de Sant Andreu de València d’Àneu, el programa dels concert porta per títol ‘De de Segorb fins Oriola’ el programa acull obres de Joan Baptista Comes, B.Cárceres, Antonio Lobo, Tomáa Luis de Victoria , J. Pérez i M. Navarro.
La proposta de programa del concert amb què el Cor de la Generalitat Valenciana es presenta en aquest festival és un petit recull, però al mateix temps, prou representatiu, dels tresors musicals que es guarden en els arxius deles catedrals i esglésies més importants de la Comunitat Valenciana dels segles XVI i XVII.
En paraules de la musicòloga valenciana Maria Teresa Oller «en general dues notes, una d’índole tècnica i una altra de matís expressiu, caracteritzen la música coral de tots els clàssics de l’escola valenciana: l’extraordinària sobrietat en l’ús de recursos contrapuntístics i l’evident tendència cap a l’expressionisme»
La Comunitat Valenciana és el país convidat a l’edició d’enguany del Festival de Música. Els concerts del Cor de la Generalitat són els primers de la representació valenciana al llarg del festival com a país convidat en aquesta edició del FEMAP de 2017.
El festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord perquè una nodrida presència de músics valencians representi el seu territori. Així, dels 49 concerts del Festival, 17 corresponen a aquesta Comunitat Autònoma, encapçalats pel Cor de la Generalitat Valenciana. La participació de la Comunitat Valenciana, suposa el desplegament territorial extern més gran que s’ha fet mai en la història del FeMAP.
Al llarg del festival, també pujaran als escenaris del FeMAP, els valencians Alfred Fernández & Èlia Casanova, Lucentum XVI, La Capella de Ministrers portaran al FeMAP un programa de concert que, amb Carles Magraner al capdavant que comptarà amb la presència de Mara Aranda,i el concert de Juan de la Rubia i Lixsania Fernández, amb l’organista Juan de la Rubia.
Posarà el punt i final a la programació amb participació de la Comunitat Valenciana el concert de l'Acadèmia FeMAP, amb Carles Magraner a la direcció, villancets de diversos autors a dues, tres, quatre i cinc veus i obres instrumentals al voltant de la Cort del Duc de Calàbria, un compendi de peces musicals d’època renaixentista.