ARTE
L'Ajuntament convoca una beca de 9.000 euros per a les dones artistes que creen obres sobre la igualtat i els drets de la dona
Glòria Tello anuncia esta iniciativa que se suma a les activitats que es desenvolupen als Museus amb motiu de Dia de les Dones
REDACCIÓN
2021-03-12
Exposición, imagen de archivo. EPDA.
L'Ajuntament, amb la col·laboració d'una empresa d'assegurances, convocarà una beca anual de creació artística, amb un premi únic de 9.000 euros, per a dones artistes de nacionalitat espanyola, que reflecteixen a les seues obres la igualtat i els drets de la dona, la salut, la conciliació laboral o la maternitat. Amb esta iniciativa i diferents activitats que es desenvolupen als Museus Municipals, la Regidoria de Cultura, s'ha sumat, un any més a les celebracions del Dia Internacional de les Dones.
La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que l'Ajuntament treballa amb DKV assegurances per a convocar esta beca anual de creació artística, de tècnica lliure, i ha aclarit que el treball resultant de la beca s'exposarà en un museu o sala de l'Ajuntament al costat de altres obres de la Col·lecció de l'esmentada firma. "La beca està alineada amb el posicionament de DKV com a activista de la salut i, més concretament, amb el suport a la causa del benestar de la dona en un sentit ampli", ha indicat en fer-se ressò d'esta proposta municipal i recordar altres projectes promoguts pels museus de la ciutat.
MUSEU DE L'ARRÒS: "ARROSSERES SENSE LÍMITS"
El Museu de l'arròs ha mostrat, amb "Arrosseres Sense Límits", "les rellevants aportacions que les dones han fet en el món de la gastronomia, enfocant-se des d'una perspectiva molt concreta: la de l'arròs".
Glòria Tello ha explicat que esta mostra "recull el testimoniatge de grans cuineres, de la talla de Loles Salvador (per citar un exemple), i que ret homenatge a la dona de hui dia, però també a totes aquelles que han assegurat el llegat gastronòmic de l'arròs amb el pas dels anys i que han arribat fins als nostres dies convertides en referents per a tots els professionals de la cuina". "Plantegem una imatge gràfica amb el rostre de cada cuinera acompanyat d'un text que resumix les seues biografies des d'una òptica femenina. Això és, emfatitzant les peculiaritats que el gènere ha suposat en les seues carreres professionals", ha explicat.
MUSEU DE CIÈNCIES: HOMENATGE A LES DONES CIENTÍFIQUES
El Museu de Ciències se suma a una proposta del Politècnic i Las Naves per a retre homenatge a les dones científiques valencianes, "en un moment en què les esperances de tot el món estan posades en la ciència". "L'artista Alba Fabre, que compta amb gran experiència en esta mena de treballs, ha realitzat un mural, en una façana lateral del museu, dedicat a Pilar Mateo, que ha centrat la seua activitat professional en el desenvolupament i aplicació de noves tecnologies per a erradicar malalties mortals que es difonen a causa de la pobresa", ha afegit la regidora.
MUSEU D'HISTÒRIA DE VALÈNCIA: EL PAPER DE LES DONES A LA HISTÒRIA
D'altra banda, el MhV, que ahir diumenge va celebrar itineraris en clau de gènere, hui ha preparat material audiovisual per a descobrir i visibilitzar el llegat de dones que han tingut un paper rellevant en la història de la nostra ciutat. Els vídeos estan accessibles des de la web del museu (www.valencia.es/mhv), i en la web de Cultural València (https://cultural.valencia.es) i en la web municipal (www.valencia.es/museos).
Estos audiovisuals inclouen les figures de Viria Acte, Carroça de Vilaragut i Guillermina Medrano, tres dones de tres èpoques diferents amb les quals reflexionar sobre la situació de la dona a través del temps.
Per últim, la regidora de Recursos Culturals ha informat que el passat cap de setmana el Museu de la Ciutat i el Centre d'Arqueològic de l'Almoina han realitzat activitats "amb l'objectiu de parlar sobre el valor de la dona, des de la història més llunyana i remota". "I sobre la condició de la dona en la cultura i societat romana, repassant textos antics, mitologia i peces arqueològiques".
También te podría interesar...