EXPOSICIÓ
València acull la mostra 'La vida secreta de les micro-algues' amb el primer bioreactor virtual del món, en el marc de la Capitalitat Verda 2024
L'exposició suposa un viatge sensorial i immersiu que permet a les persones visitants descobrir la gènesi de les microalgues, el seu paper essencial en el món de hui i les aplicacions futures
REDACCIÓ
2024-04-10
La mostra ha sigut concebuda per Jesús DÃaz i Stefano Morana, cofundadors d"Un Jardin sur les Toits, amb la col·laboració del Departament d"Investigació en Microalgues de la Universitat d"Almeria
En el marc de la Capitalitat Verda Europera, que València exercix enguany, el Centre del Carme acull l'exposició 'La vida secreta de les micro-algues', una mostra artÃstica, cientÃfica i educativa, impulsada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i València Capital Verda Europea. Es tracta d'una iniciativa concebuda pels cofundadors de l'agència creativa i laboratori d'investigació Un Jardin sur les Toits, Jesús DÃaz i Stefano Morana, amb la col·laboració del Departament d'Investigació en Microalgues de la Universitat d'Almeria.
L'exposició suposa un viatge sensorial i immersiu que permet a les persones visitants descobrir la gènesi de les microalgues, el seu paper essencial en el món de hui i les seues aplicacions futures. A més, compta amb el primer bioreactor virtual del món: el V.O.F "Virtual Oxygen Farm'.
CompromÃs amb la sostenibilitat
El director general de València Capital Verda, Antonio GarcÃa, ha defés, "en el marc del compromÃs que tenim a la nostra ciutat amb la sostenibilitat", que és "important fer partÃcip a la ciutadania de com les microalgues són beneficioses per al medi ambient i les aportacions positives que suposen en matèria de sostenibilitat i per a la cura ambiental, i també per a fer-nos conscients de com la innovació és una ferramenta indispensable".
Per la seua banda, el co-comissari de la mostra, Jesus DÃaz, ha afirmat que "l'objectiu d'esta exposició cientÃfica és acostar al gran públic el poder de les micro-algues com a element de regeneració del medi ambient i l'immens potencial en infinitat d'aplicacions: és un recurs de la naturalesa que s'ha de comprendre, difondre i gaudir".
L'exposició mescla so, llum, imatges en 3D i experiències olfactòries en quatre ambients complementaris. Estos conviden les persones visitants submergir-se en l'univers de les profunditats de l'oceà per a reflexionar sobre l'important paper de les microalgues en la fixació de CO₂, la producció d'oxigen, la regulació del clima i la reducció dels gasos d'efecte d'hivernacle.
El director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha assenyalat "la col·laboració amb la Capital Verda Europea i amb la Universitat d'Almeria, aixà com amb 15 empreses compromeses amb la sostenibilitat en els seus processos productius". "Tot això representa la lÃnia de treball d'interconnexió entre la iniciativa públic-privada que ha donat com a resultat una exposició que ja se'ns està sol·licitant per a mostrar-la de manera itinerant en l'à mbit internacional", ha assegurat.
La mostra estarà oberta al públic fins al pròxim 22 d'octubre al Centre del Carme. Esta activitat se suma al programa de València, Capital Verda Europea 2024 per la importà ncia de les microalgues per al planeta i la seua contribució al benestar ambiental, amb un ampli camp d'aplicació, com ara la purificació de l'aire o de l'aigua per biorremediació o en la indústria espacial. Tan és aixà que, segons l'Informe de l'IPCC 2023, entre el 50 i el 75% de l'oxigen de la Terra es produïx en els oceans mitjançant el procés de fotosÃntesi per microalgues, boscos d'algues kelp i prades marines.
También te podrÃa interesar...