SERIES
Filmin estrena divendres el llargmetratge valencià 'Cosas que hacer antes de morir' de Cristina Fernández i Miguel Llorens
Una pel·lícula sobre l'amistat, l'amor i la pèrdua
REDACCIÓN
2021-03-17
Fotograma de la pel·lícula. EPDA.
Filmin estrena aquest divendres 19 de març el llargmetratge Coses que fer abans de morir (Coses a fer abans de morir), opera prima de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens.
Una pel·lícula coral sobre l'amistat, l'amor i la pèrdua d'un ser estimat. Un al·legat al desig de viure, a la llibertat, a l'amistat i a l'amor, que es mou entre la comèdia, el costumisme i el drama i aborda amb invariable honestedat temes com la maduresa, el sexe, la pèrdua o la culpa.
Un grup d'amics pròxims als quaranta, es reuneix durant un cap de setmana per a complir l'última voluntat de Sam, un dels membres del grup, que acaba de morir. Han d'escriure en un paper alguna cosa que desitgen fer abans de deixar aquest món, alguna cosa que els faça sentir vius, i fer-lo realitat junts.
Els sis compliran l'última voluntat del seu amic, durant tres dies en què eixiran a relluir emocions, sentiments i secrets que posaran en joc la seua relació i els faran descobrir que, malgrat l'aparent intimitat que cultiven, res és el que sembla.
Cuses a fer abans de morir és una producció de The Fly Hunter S.L. i Fosca Films, amb un guió en versió original en castellà i valencià, i un elenc d'actors com- lloc per Sergio Caballero (El secret de Puente Viejo, La Vall, L'Embarcador, La mort de Guillem), Oriol Tarrasón (actor, director de teatre i dramaturg espanyol, espe- cialmente conegut per interpretar el personatge de Martín Maresca en la sèrie de la 1 Els misteris de Laura i la recent sèrie d'Antena 3 El Nus), Ángel Fígols (L'Alqueria Blanca, La Vall), Manuel Maestro (L'Alqueria Blanca), Cristina Fernández Pintado (L'Alqueria blanca, La Vall, Quatre estacions de Marcel Barrena), Mireia Pérez (Bon dia boni- ca, Jocs de família de Betlem Macías) i Vanessa Cano (Açò és un destarifo).
La pel·lícula es va estrenar en la secció informativa de l'última edició de la Mostra de València, va ser present al Màlaga Festival Industry Zone del Festival de Màlaga i ha sigut seleccionada per a participar en el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT 2021), que se celebra el mes vinent de juny.
El mes de novembre passat, l'elenc d'actors va arrasar en els Premis de l'Audiovisual Valencià, alçant-se amb el de Millor Actor per a Sergio Caballero, Millor actor de repartiment per a Ángel Fígols, Millor actriu de repartiment per a Cristina Fernández Pintado i Millor Música Original, per a Josep Zapater i Noelia Pérez.
Debut en el llargmetratge
"Cuses a fer abans de morir naix com una profunda catarsi, un desig aclaparador de comprendre què ens passa quan el temps passa, què succeeix quan sentim que la vida se'ns escapa, que no som allò que volíem i que no hem aconseguit les metes previstes o la manera en la qual somiàvem viure", asseguren els seus directors.
El realitzador i director de fotografia Miguel Llorens, que s'estrena en el llargmetratge amb Coses que fer abans de morir, compta amb una dilatada experiència en el món del cinema i la televisió. En 2014 va fundar al costat de Lorena Torres la seua pròpia productora, The Fly Hunter, amb la qual ha signat treballs de ficció com el curtmetratge Rosenwohl, i Redempció. En el camp del documental han dut a terme produccions per a TVE (Xarxa Natura 2000) i À Punt (CIVIL 80, Ciutats desaparegudes, Inoblidables), així com treballs independents, com La Vida Salvatge, recentment estrenada en la televisió acte- nómica valenciana. Actualment treballen en el seu segon llargmetratge.
Per part seua, Cristina Fernández, procedeix del món del teatre i la dansa, on exerceix labors de creació i direcció, en obres com el muntatge escènic multidisciplinari L'últim cant del Basajaun i Temps, desenvolupat al costat d'artistes africans i europeus a la ciutat de Bamako (República de Mali). Després del seu treball en Coses que fer abans de morir, Fernández Pintado s'ha submergit en el guió del seu segon llargmetratge de ficció, seleccionat en el Mentoring per a autores de la SGAE.
La pel·lícula pot veure's en Filmin, amb opció de lloguer o subscripció, des del pròxim 19 de març.
También te podría interesar...