FESTIVALS
L'IVC suporta les produccions valencianes al pavelló virtual de l'European Film Maker dins del Festival Internacional de Cine de Berlín
Vint-i-dues produccions valencianes busquen inversors o compradors en el mercat internacional del festival de Berlín
REDACCIÓN
2021-03-06
Fotograma del video promocional. EPDA.
L'Institut Valencià de Cultura està present en el pavelló virtual de l'European Film Market (EFM) del Festival Internacional de Cinema de Berlín (Berlinale). A causa de la crisi sanitària, l'EFM s'anticipa a l'inici del mateix festival, previst per al mes de juny, i celebra la seua primera edició via en línia exclusivament, de l'1 al 5 de març de 2021.
L'objectiu de l'IVC és donar suport a la presència de les produccions valencianes en aquest important fòrum cinematogràfic perquè les empreses audiovisuals valencianes puguen promocionar, trobar finançament o vendre les seues pel·lícules en el mercat internacional. Per tercer any consecutiu, la indústria audiovisual valenciana està present en l'EFM. En aquesta ocasió, amb vint-i-dues produccions.
Les produccions participants han sigut recollides en un catàleg i un vídeo promocional que, amb el lema 'Films From València', serviran per a donar visibilitat a la indústria audiovisual valenciana i ampliar-ne l'horitzó en el mercat internacional.
El catàleg, publicat íntegrament en anglés per a complir amb l'objectiu d'internacionalització de la producció valenciana, comprén tant la producció recent ja estrenada, com els projectes que estan en desenvolupament i que es poden beneficiar de l'aparador que suposa un mercat internacional de tant de prestigi.
La Comunitat Valenciana participa sota el paraigua de l'ICEX i l'IVC. I disposa d'una pàgina pròpia dins del mercat virtual des de la qual es pot accedir a la informació de les produccions valencianes proporcionada pels productors.
Dins de les produccions de ficció ja estrenades o amb el rodatge finalitzat figuren els llargmetratges 'Amor en polvo' (Cosabona Films) de Juanjo Moscardó i Suso Imberón; 'Asamblea' (Nakamura Films) d'Alex Montoya; 'Camagroga' (Dacsa Produccions) d'Alfonso Amador; 'Coses a fer abans de morir' (The Fly Hunter) de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens; 'El secreto de Ibosim' (Acca Media) de Miguel Angel Tobías; 'La desvida' d'Agustín Rubio (EOC Producciones Cinematográficas); i 'La última cena' (The movieoff) de María S. Torregrosa i Toni Agustí.
En l'apartat documental es presenten els llargmetratges 'Lobster Soup' (Suica Films) de Rafa Molés i Pepe Andreu; 'Segrelles. Ilustrador universal' (Estrela Audiovisual) d'Ignacio Estrela, i 'The Mistery of Pink Flamingo' (Los Hermanos Polo) de Javier Polo.
Entre els deu projectes cinematogràfics en desenvolupament que participen en el mercat figuren els documentals 'Cecila Bartolomé: Tan lluny, tan a prop' (Tarannà Films) de Giovanna Ribes; el film d'animació 'Cuxirimay' (Las producciones de los imaginarios) de Vicente Pérez Herrero; 'El Método Farrer' de l'actriu i guionista Esther Morente; i 'Equip Crònica. L'ofici de pintar' (Zootropo Studio) de Rafael Sesa i Felipe Villaplana; els documentals 'Mariscal. L'alegria de viure' i 'Montesinos. Les altres cares del mite' són dos projectes de Laura Grande amb Estrela Audiovisual.
En l'apartat de ficció es presenten els projectes 'Ciudad sin sueño' (Turanga Films) de Guillermo García López; 'El que sabem' (Pegatum) de Jordi Nuñez; 'Mi otra madre (Pyewachet Films) de Javier Valenzuela; i 'La teoría del color de la señora Fran' (Fresno Films) d'Elena Piquer Esteve. El director Óscar Chirivella estarà present en l'EFM amb dos projectes: 'Esta fiera condición' i la producció d'animació 'Lejos'.
También te podría interesar...