El Palau de Congressos estrena un espai verd de 1.400 metres quadrats
El Palau de Congressos de València ha inaugurat una zona verda després d'eliminar els estanys contigus a l'edifici que es van habilitar en la seua obertura en 1998. El nou espai verd urbà, executat en coordinació amb els tècnics de l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i l'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge de València, que s'encarregaran del manteniment, s'ha dissenyat per ser aprofitat per part del visitant.
Per al regidor de Turisme i Internacionalització i president del Palau de Congressos de València, Emiliano García, "est nou espai sostenible, eficient i coherent amb l'arquitectura de l'edifici, suposa una profunda transformació de l'espai exterior del Palau de Congressos i enriquix enormement l'experiència dels visitants, tant per a la ciutadania com per a les empreses organitzadores nacionals i internacionals dels esdeveniments. Amb l'eliminació dels estanys s'ha solucionat l'excés d'humitat provocat per les filtracions d'aigua que afectaven les zones laterals de la façana i aconseguim optimitzar els recursos".
La zona enjardinada està composta per superfícies de gespa i espècies mediterrànies que s'adeqüen a la climatologia de la ciutat durant tot l'any, com la murta, el romer, la lavanda, la sàlvia i el agapant. A més, excepte en l'àrea de gespa, s'ha optat per la tècnica del mulch d'escorça de pi, el principal objectiu de la qual és conservar la humitat del sòl, reduint el consum d'aigua i evitant la proliferació de les males herbes. L'execució de la nova àrea ha contemplat les indicacions de Foster and Partners, l'estudi del dissenyador del Palau de Congressos, Norman Foster, en adaptar-se a les característiques estètiques i arquitectòniques de l'edifici i seguint les recomanacions de l'arquitecte britànic, basades en la selecció d'espècies de fàcil manteniment i les arrels de les quals no afectaren la integritat estructural de les jardineres.
Amb la inauguració d'este espai verd, el Palau de Congressos contribuïx, una vegada més, a l'estratègia de València com a referent a nivell internacional en turisme sostenible i que aconseguisca convertir-se en Capital Verda Europea de 2024. Durant els últims anys, la sostenibilitat és un pilar bàsic de l'estratègia del recinte congressual, les accions del qual estan alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, i impliquen el compromís general amb el consum responsable per part d'equip, empreses organitzadores, proveïdores i participants en els esdeveniments.